Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Arbeiderpartiets lokallag i både Ølen og Vindafjord vil vente med å slå sammen kommunene.
Av: Marit Eikehaugen 02.02.2003

Hentet fra www.nettvest.no - sitat: - Vi vet for lite om hva en kommunesammenslåing vil bety for innbyggere, kommuneansatte og tjenestetilbudet. Ut fra intensjonsavtalen som er inngått mellom de to kommunestyrene, vet vi faktisk ingenting om hva konsekvensene vil bli for eksempel for dagens skolestruktur, sier Torstein Hauge til Haugesunds Avis.

Både Reidar Håvås, gruppeleder for Aps kommunestyregruppe i Vindafjord, og Torstein Hauge i Ølen Arbeiderparti rykker ut i Grannar og mener folk må stemme nei 17. februar. De mener dagens kommunesamarbeid må få utvikle seg naturlig og at spørsmålet om sammenslåing først bør avgjøres i 2007.

- Vi vet for lite om hva en kommunesammenslåing vil bety for innbyggere, kommuneansatte og tjenestetilbudet. Ut fra intensjonsavtalen som er inngått mellom de to kommunestyrene, vet vi faktisk ingenting om hva konsekvensene vil bli for eksempel for dagens skolestruktur, sier Torstein Hauge til Haugesunds Avis.

Lav deltakelse?
Innbyggerene i Vindafjord og Ølen skal om få dager si ja eller nei til en sammenslått kommune med Vindafjord som navn og Ølen som administrasjonssenter. Det kreves flertall i begge kommuner. Til nå har debatten vært liten. - Jeg frykter en svært lav valgdeltakelse, sier Hauge.

Ordfører Arne Bergsvåg (Sp) i Ølen har registrert at Arbeiderpartiet, på begge sider av dagens kommunegrense, er på banen.
- Noen er skeptiske til om vi klarer å få til gevinstene ved sammenslåing. Jeg kan love at dersom vi ikke trodde det var mulig, hadde vi ikke startet denne prosessen, sier han.

6,5 millioner
Målet til både Bergsvåg og ordførerkollega Oddvar Haugland (KrF) i Vindafjord er å få til stordriftsfordeler og en kommune i indre Haugaland med mer tyngde og påvirkningskraft. - Ingen kommuneansatte er fredet. Men vi skal ikke arrangere noe haugalandsmesterskap i oppsigelser heller, sier Bergsvåg, som tror omplassering og naturlig avgang skal være løsningen.

I rapporten fra Rogalandsforskning, dokumentet som satte fart i sammenslåingsplanene, skisseres det årlige administrative besparelser på 6,5 millioner kroner dersom de kommunene går sammen - to prosent av dagens driftsutgifter i Ølen og Vindafjord.

Arne Bergsvåg og Oddvar Haugaland møter i dag (fredag 31.02.03) kommunalminister Erna Solberg i Bergen. For å høre om hun kan dekke mer av det sammenslåing koster. -sitat slutt, av: Odd Kristian Stokka, HA.

Foto: Marit Eikehaugen. Torstein Hauge, Ølen Arbeiderparti, fra Bygdekaféen på Bjoa sist fredag.

Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa