Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Reisebrev fra Newcastleturen
Av: Anne Lise Sandsgård 25.05.2001

I forbindelse med den nye konkurransen på Bjoanett ble vi oppfordret til å skrive litt om turen vi vant i fjor. Her kommer reisebrevet - bedre seint enn aldri!I september år 2000 ble vi den heldige vinner av en tur for to med Fjord Line til Danmark eller Newcastle. Valget ble England, da vi hadde vært innom Danmark før. Turen måtte være unnagjort før 20 desember, så valget ble mandag 27. til onsdag 29. november. Avreise var mandag kl 16 og retur onsdag kl 17. Turen over ville ta ca 21 timer, mens en ville få seks timer i land. På grunn av en del stormer og stormvarsel var største spenningsmoment været og eventuell sjøsjuke.

Avreise
Dagen for turen opprant med fint og stilt vær. Vi gikk ombord i Haugesund, og selv om det er en stor båt møtte vi ingen kjente ansikter. Den eneste vi hadde sett før, på TV, var Bjøro Håland som underholdt hver kveld.

Overfarten
Vel ombord i MS Jupiter fant vi fram til en stor salong og ble sittende og lure på hvordan det skulle gå de neste 21 timene. Jeg var redd det skulle bli kjedelig og mye sitting. Der tok jeg feil! Det startet med velkomst, deretter bingo for dem som ville det, mat, turer rundt på båten, informasjonsmøter etc.

På en slik tur kan en leve både dyrt og billig. Det var de fineste restauranter og rimelige kaféer. Turens tema var karneval. Enkelte hadde kledd seg ut den aktuelle kvelden, mens de fleste lot seg underholde av de utkledde. Hver kveld ble avsluttet med dans i to etasjer. Dette passet oss bra, men det ble noen ekstra steg på tangoen på grunn av båtens bevegelser.


Katedralen
Framme i Newcastle
Dag to skulle vi i land i England. Torvald og jeg er ikke særlig glade i å vandre rundt i kjøpesentre, så vi ble med på en guidet tur med buss. Først var det en runde rundt i Newcastle, deretter til en liten by kalt Durham. Her var det omvisning i en katedral og noe tid til å rusle rundt på egenhånd. Det ble noen opplevelsesrike timer.


Den runde kirka kan sees mellom de andre bygningene
Det som sitter best i minnet er rund kirke i Newcastle og ei bru formet som et øyelokk, som kunne åpnes for båter. Kirka var i følge sagnet bygget rund for at Djevelen ikkje skulle finne noe hjørne å gjemme seg i.

Broa som var formet som et øyelokk og som kunne åpnes for båter.
Engelen som var laget av skrapjern og som skal ta opp kampen med Eiffeltårnet.

På veg til Durham passerte vi en enorm statue av en engel som var laget av gammelt jernskrap. Denne kunne sees på lang avstand og var ment til å ta opp konkurransen med Eiffeltårnet hos turistene.


Det siste som imponerte en bjoabu var den uendelige lysrekka da vi kom innover mot Newcastle igjen i kveldinga. Vi sammenlignet det med en lysrekke som ville ha strukket seg fra Stord til Skånevik, det var litt av et syn!

En flott tur
Tilbaketuren til Norge gikk greit. Sjøsjuketablettene fikk ligge i toalettmappa, det var ikke mer sjøgang enn om man hadde tatt ferja over til Stord. Vi var særdeles heldige med været.
En takk til Bjoanetts bildekonkurranse og Fjord Line som fikk oss ut på tur


Hilsen Anne Lise og Torvald Sandsgård


Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa