Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Lys i massevis
Av: Marit Eikehaugen 07.09.2005

31 gatelys ga like mange kakelys på Ingrid Steinslands flotte fløtekake. Tirsdagskveldens symbol på Bjoalandets nye lysløype.

De var der både entrepenører, lensmann, banksjef, ordfører og ordførerkandidater. Pluss bygdas egne. Både på to og fire. Alle gikk i tog mot vest for å feire 31 lyktestolper på strekningen fra Apalvikveien til Helsehuset.

Oddbjørn Gjerde grep flagget og ledet an, og vi andre diltet stolte etter. Hurra for en lyslagt landevei. Den ellers så kveldsmørke veistrekningen var med ett en fornøyelse, og som Bjørn Johannessen sa, nett så i bydn.

Veilysprosjektet på Bjoa har i følge Ingrid vært et evighetsprosjekt. Da hun for 25 år siden, i foreldrerådet, ble pålagt å sende søknad til kommunen, drømte hun ikke om at det ville ta så lang tid. Og da hun senere skulle være med å behandle saken i Formannskapet, om penger til veilys på Bjoa, "satte eg auene i Bergsvåjen", som hun selv sa, og vedtaket ble positivt for Bjoa sin del. Kommunen bidro med 100.000 kroner, SØK (Skånevik og Ølen Kraftlag) med 260.000, SR-Bank (bankrådet) 15.000 og bygda har via dugnadsinnsats og pengeinnsamling tilsammen gitt hele 180.000 kroner. I tillegg har Veivesenet og alle grunneierne vært viktige medspillere til prosjektet.

Ønsket var å få hele strekningen fra Helsehuset og inn til skolen opplyst, men det får bli neste gang. Skoleveien er i alle fall blitt tryggere og de mange turgåerne på Bjoa kan nå legge lommelykten igjen hjemme.

Nå lyser det, sa en stolt Harald Hetland og takket alle for innsatsen. -Utfordringen framover er selve driften. Det vil koste rundt 14.000 kroner i året å drifte anlegget, sa han som leder i Grendeutvalget. Så fikk han blomster og klem av Ingrid. Og da alle hadde forlatt Helsehuset ryddet han vekk bord og stoler og vasket gulvet etter oss.

Men før det delte han villig ut Bjoalandets egen T-skjorte til Sigbjørn Rafdal og Josef Skålnes i SØK, banksjef Toske, ordfører Bergsvåg, bygdas egne entrepenører (Sandsgård Anlegg & Maskin, Tveit Maskin, Arnfinn Vølstad og Tore Hegerland), mens lensmann Ingvar Gjærde på en blunk tømte plastposen med refleksbrikker til alle frammøtte.

Foto: Marit Eikehaugen
Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa