Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Musikk + dyr og natur = GLEDE
Av: Susanne Omdal 17.08.2004

Øygarden Kulturverksted - Drømmen om å kunne kombinerer musikk og formingsaktiviteter med opplevelser blant natur og dyreliv, er bakgrunnen for Øygarden Kulturverksted på Bjoa, som i september åpner dørene for første gang for både barn og voksne.

I løpet av sommeren har vi restaurert og pusset opp et gammelt vågningshus på gården hvor kulturverkstedet vil ha sin base. Huset ble bygget i 1808 og etter oppussingen framstår det som et koselig og og sjarmerende lite hus.

Kursene på Øygarden Kulturverksted retter seg i første omgang mot foreldre med små barn i alderen 0 - ca. 5 år. På kursene kan barna -i aldersinndelte - små grupper få lytte til og leke med lyder og rytmer. De får synge, danse og spille på små instrumenter, i lag med mor eller far, og de andre barn og voksne i gruppen. Opplevelser med dyr blir det også, for alle kursdeltakere får gå på besøk i stallen og bli kjente med både minigriser, marsvin, kaniner og mange andre dyr - for de største barna blir det kanskje ridetur på ponniene også.

Barn fra 3- 5 år kan velge mellom indianerverksted, dukketeaterverksted, og på vårparten også naturverksted, som har fokus på akkurat disse emnene.

Kursene for både små og store barn går over 10 uker, med varighet av ca. 1 1/2 time pr. gang.

For større barn (skolebarn) starter Øygarden Kulturverksted også opp med pianoundervisning fra høsten. Og for voksne - vordende mødre og fedre - blir det i oktober et mindre kveldskurs "Musikk i mors mage", som har fokus på babyens opplevelser av sang og musikk før og etter fødselen.

Øygarden Kulturverksted ønsker for alle kursene at små og store skal få oppleve felles glede og samhørighet i leken med og opplevelsen av musikk, dyr og natur.

For info. - brosjyre og priser - påmelding Tlf: 53 76 98 77
Frist for påmelding 1. september.


Foto: Marit Eikehaugen. Bildet er tatt på Kjerrinngarden og har ikke noe til felles med artikkelen annet enn symbolikken i toner fra en uro og gjess på en blomsterpotte!

Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa