BESØK AV INGULF DIESEN
Av: Torbjørn Hamre 12.03.2001

Bjoa Misjonsmenighet får torsdag 15. mars besøk av forfatter, historiker og bibellærer Ingulf Diesen.

Utdrag fra anmedelsen av hans selvbiografi:

Ingulf Diesens selvbiografi er det dokument preget av Guds nåde. Denne hedersmann i norsk kristenliv har allerede skrevet sitt navn inn i norsk vekkelses- og kirkehistorie. Men det er ikke bare forkynneren og statsmannen du møter her.


Ingulf er like kjent med skog og mark som på bedehuset. Skogsvant og arbeidsglad har han like godt tak på motorsag som på prekestolene, og i disse fortellingene fra sitt lange arbeidsliv, forteller han like varmt om møter med bjørn og villdyr, som med nidkjære teologer og kirkelige statsmenn.


Ingulf har alltid hatt et hjerte for misjon, og mente selv i ungdommen at han hadde et misjonskall. Her kan du følge ham på turer til flereav verdens misjonsfelt, og til landene bak jernteppet. Dit reiste han i vanskelige år, og han reiser like ofte nå som før. Men nå reiser han åpenlyst for å bringe støtte og hjelp til voksende vekkelser i Øst-Europa.


Ingulf Diesens historie er mer enn en fortelling om et skilsmissebarn som fikk forkynnerkall. Mer enn historien om en "grønn" evangelists vei mot livserfaring og lederstillinger. Hans historie er en varm fortelling om møtet med kjente og ukjente mennesker i vår samtid, og om Guds nåde mot mange av dem.


Gjennom hele livshistorien finner du en gylden tråd: Troen på Bibelen som Guds eget Ord, og Guds nåde gjennom alle livets omstendigheter.