Kor då? - Nr. 29
Av: Marit Eikehaugen 08.11.2005

Denne er nok litt verre tenker jeg. Bildet er det Anne Gunhilde Oma fra Utbjoa som har sendt inn. Hvor var hun da dette ble tatt? Fortell gjerne litt om stedet og hvem som har bodd her. Og hvem er dagens eier av den idylliske plassen?

Klikk her for å svare


Svar på Kor då? - nr. 28:Sist fikk vi inn mange svar, og det er kjekt at dere setter pris på vår konkurranse. Vi var altså i Eikåstraktene, litt ovefor alfarvei, men bjoabuen er kjent i eget rike så her kommer svarene:

Inger Helene Lygre Andersen: -Det er huset i Rotvoll. Det er Kåre Sørensen sin eigedom. Før gjekk veien til Vikestølen forbi her. Det var Ivar Rotvoll m/fam, så Johan Rotvoll. Etterpå budde fam. Erdalsdal der.

Marie J. Tindeland: -Jeg tror dere er ved Eikås eller rettere sagt utenfor et av de gamle bolighusene i Rotvolden hos onkel Kåre. (Kåre Sørensen)

Torgeir Sandsgård: -Dette huset står på garden til Kåre Sørensen oppi Rotvoll. I bakgrunnen ser ein "brinken" på Gråhorgja. Eg skimtar og ein av dei nye kraftlinjepålane som SØK sette opp med hjelp fra høvdingen, (far). Det er knytta ein god historie til oppsettinga av pålen nedforbi... Den kan fåes av meg mot eit lite vederlag. Mvh Hiawata.

Reidun Toadalen Sæbø: -Kan det vera huset der farmor mi budde dei første leveåra, Rotvold-huset, som no Kåre Sørensen er eigar av. Oldefar min, Ivar Rotvold, budde der med kona Guro og dei fekk 2 barn, før ho så altfor tidleg døydde i barselfeber. Eg bur på Stord no, men er inne og les Bjoanett, for ”ein gong Bjoabu alltid Bjoabu i hjarta”.

Mr.B: -Jau - dette lyt vera garagen til Anders og Elisabeth Lunde. Om historia er det ikkje så møkje å sei meir enn at Anders har bygga han sjøl. Sidan det blei noke ugreie med finansieringa måtte han bygga garagen av drivved og andre ting han samla i fjæra pluss at han nytta ting så han drog med seg heim fra jobben. Som ein ser er han ikkje heilt ferdig ennå, men gje han tre-fire år til så skal de få sjå.... -Blei brått litt i tvil. Kan det kanskje vere huset til Joar ein søndag føremiddag etter eit seriøst utagerande basar med innsamling til lettkledde damer i Litauen?

Kristine Rolfsnes: -Dette bildet trur eg kan vera oppe med Rotvoll?
Er ikkje heilt sikkert på det, men det var nå det eg kom fra til;)

Berit Knutsen: -Dette må vera oppe på Eikås, altså gamlehuset på garden til Kåre Sørensen.

Kari Dommersnes: -Denne gangen er me på Rotvoll, det er Kåre Sørensen som eig garden.

Terje Gangstø: -Det må være det gamle huset til Kåre Sørensen oppe på Rotvoll. Passerer foresten Bali i dag (25.10), 35 grader og flatt hav.

Øystein Sørensen: -Våningshuset på Rotvoll. Eigar er Kåre Sørensen som kjøpte garden i 1953 av Arnfinn Erdalsdal.

Kjartan Innbjo: -Dette huset står på Rotvoll og eies vel av Kåre Sørensen? Det skulle vel helst vert revet før noen får det i hodet.
Det står like bak (ovanfor) den nye sauefjøset til Kåre.

Vi har trukket ut en vinner blant innsenderne, Reidun Toadalen Sæbø på Stord. Send et tips om størrelse på T-skjorten så sender vi før jul. Vi kunne heller ikke dy oss for å påskjønne Mr.B, som får oss alle til å le. En liten overraskelse kommer til Haugsgjerdet også.

Foto: Anne Gunhilde Oma