Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Helsehuset har fått nytt kjøkken
Av: Marit Eikehaugen 09.10.2010

I forbindelse med Sanitetens uke nylig ble det nye kjøkkenet i helsehuset på Bjoa klart til å tas i bruk. Flinke damer og menn fra Bjoa Helselag tok fornøyd i mot Bjoanetts utsendte. -Kan du ikkje skriva litt om den positive hendinga?

Huset brukes til forsamlingslokale ved åremålsdager, begravelser, fest og bryllup. I tillegg arrangerer Helselaget dagsenter og kommunen barnekontroll. Sistnevnte skal nå nedlegges, men unge mødre på Bjoa vil selv arrangere treff for mødrene som før.

Tidens gang tærer på helsehuset og kjøkkenet har lenge hatt behov for renovering. En søknad om økonomisk støtte til nytt kjøkken ble sendt til VAF (Vindafjord Arbeidsgiverforening). De bidro med et bidrag på i underkant av kr. 80 000. I tillegg hadde helselaget egne midler, som de hadde spart opp i løpet av i mange år. Ellers har lagets medlemmer deltatt med stor dugnadsinnsats.

Bente Sandsgård forteller at dette har vært et skikkelig løft for laget. Det gamle kjøkkenet er revet ut og nå møtes alle av et helt nytt kjøkken i moderende stil og bedre innredning enn tidligere. Det store avlastningsbordet er i dag på hjul og kan rulles lett alt etter som hvor mange som er i sving på kjøkkenet. Gulvbelegget er skiftet, taket og veggene malt, og det er på plass ny ventilator.

Bente skryter av Knapphus Kjøkkensenter og servicen de har mottatt derfra. De har vært med på monteringen av hele kjøkkenet. Hun skryter også av alle som har gjort en strålende dugnadsinnsats for huset. Alt fra snekkerarbeid, elektrisk, montering av utstyr og utvask. Det har vært mange hender i sving i de fem ukene arbeidet har pågått. Og Jan Rolfsnes ber oss takke Westcon for blandebatteriet til kjøkkenet.

Helselaget vil arrangere en åpen dag nå i høst slik at alle som vil kan komme innom og se det nye kjøkkenet. Ved utleie av huset står alltid Herborg Fosse klar til å ta i mot bestillinger.

Bente Sandsgård savner 2 dåpskjoler som tilhører helselaget. Har noen glemt å levere tilbake etter lån? Sjekk etter i skap og skuffer og ring henne på telefon 977 45 716 om du har en galdmelding til laget.

Flittige damer vasker rent. Kristin Solberg, Edith Østenstad, Herborg Fosse og Bente Sandsgård.

Karen Nymark fikser gardinene.

Da Bjoanett var innom stod en gjeng utenfor og rensket bedet før vinteren. Trygve Johannessen, Kari Tindeland, Leiv Tindeland, Jan Rolfsnes og Einar Solheim.

Ute har østveggen fått ny bordkledning og det er skiftet vinduer.


Foto: Marit Eikehaugen

Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa