Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

En infotavle
Av: Marit Eikehaugen 07.02.2001

Jeg satt og sorterte bilder her forleden og kom over bildet av den gamle infotavlen her i Bauerbach. Da gikk tankene til Bjoa. Til alle de små stedene hvor jeg tidligere fikk med meg kunngjøringer av forskjellig art.

Husker dere tavlen på Bedehuset, på lysstolpen på Utbjoa, på døren til tidligere Vølstad i Garkroken, utenfor posten til Tor, og i de senere år i ”bislaget” før en skulle inn og handle nede på Buo? Det er en stund siden sist, er noen ennå i bruk mon tro?

Her nede henger det to på samme veggen faktisk. De er gamle, men fortsatt i bruk. Vi bor i Tyskland, Europas navle, men er ikke så heldig som Bjoabuen. Bjoa har egen elektronisk infotavle eller elektronisk avis om en vil, Bjoanett. De er kommet litt lenger ute på Bjoa enn her i Bauerbach. Riktignok har kommunen her, som Ølen kommune hjemme, egne informative hjemmesider. Uten ”Innsyn” vel å merke, men vår lille landsby har ikke noe Bjoanett, ei heller Drøsetove med Internettilgang.

Begynner hun med det Internettmaset sitt nå igjen? Jeg synes jeg hører dem, alle tvilerne. ”Alle på Bjoa kan ikke leve av Internett”, de får det fram, hver gang, de samme tvilerne. Nei vel, men å leve av annet og å formidle hva en har å tilby, lar seg godt gjøre over Internett! ”Ikke alle har tilgang til Internett”. De har rett i det. Ikke alle har egen PC med oppkobling til resten av verden, men Drøsestova på Buo har! ”Jamen ikke alle kan ”sørfe” som deg”, sier de videre. Kanskje lar det seg gjøre likevel? ” ”I en kommune som tydelig har vist at de satser på It-teknologien, med Spindelveven og datakyndige personer i bygda, maskiner på Bjoa skole og litt vilje og pågangsmot, så kan gjerne flere lære seg det etter hvert,” sier jeg. Hvorfor ikke?

Med den nye landhandelen på Buo kom Drøsestova på kaiplanet. De fine lokalene har nye bord og stoler. Her inne gir Spindelveven generøst Bjoabuen, hyttefolket og andre besøkende, Internettilgang. Gi plass til alle, slik at mange med tiden kan bidra med innlegg av forskjellig art. Bjoanett er et fantastisk medium for unge og eldre. Det er bygdas elektroniske infotavle mot nærmiljøet og mot oss som er litt lenger vekke. Med uante muligheter for markedsføring av alle slag. Det krever dog at mange flere er aktive bidragsytere enn i dag. Det er bare å begynne. Velkommen etter!

06.02.01
Marit Eikehaugen


Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa