Bli medlem
Logg inn
Framsida
Artikkel-arkiv
Kalendar
Fotoalbum
Links

Gjestebok

Legg inn artikkel
Legg inn arrangement
Legg inn annonse

Tilbakemelding/tips

Om Bjoanett

Brev fra Los Angeles
Av: Oddbjørn Gjerde 18.09.2003

Oddbjørn Gjerde tok imot utfordringa og sendte Bjoanett eit reisebrev fra Los Angeles og Fiji! Oddbjørn fortel han har "skreve ned nåken ord om koss det var å tutla litt rundt i verda". Me presenterer nå første del av brevet, frå Los Angeles.

Og Oddbjørn: Ja, me vil ha brev fra Australia og!

Los Angeles

Etter nåken fantastiske dagar med sommar heima på Bjoa var det på tide å reise ned til Perth igjen. Heldigvis hadde eg fiksa meg nåken stopp på vegen, så det var ikkje bare dystert å reisa fra Bjoa.

Eg landa i Los Angeles kl. 8 på kvelden og hadde egentlig ingen anelse om kor eg skulle. Heldigvis har det gått mange Tv-seriar med masse bra damer i, så det førsta som traff meg var Venice Beach. På norsk-australskengelsk fekk eg sagt til sjåføren kor eg skulle! Karen snur seg, og med en tjukk indiskengelsk spør han meg om kas Venice Beach??? Må sei at det var ikkje frittt for tankar som for gjennom egget i løpet av et par sekund! Men, Baywatch kom til rette igjen!! Bare ta meg te der alle dei fine damene fra Baywatch er, så er eg fornøyd!!

Når så Venice Beach endelig kom inn i synsfeltet mitt, var det som å komma heim. Eg kjente meg igjen med ein gong. Det var som om David Hasselhoff kom springandes for å ta i mot meg og med Sykkelpolitiet rundt meg følte eg meg trygg. Når eg så våkna fra denna drømmen forstod eg med ein gong at dei filmane som blir vist på TV med vold og skumle folk i ikkje bare er tull. LA pøste ut med inntrykk for en stakkars liten kar som var vant med trygge kår på Bjoa i Odd`s båt.


Heldivis etter å ha tassa rundt litt for å finna en plass der eg følte meg hundre prosent trygg, kunne eg planlegga mitt neste og kanskje viktigaste valg for kvelden! Kor skulle eg sova? Etter å ha satsa livet(føltes sånn) fant eg endelig en plass å sova. Eit fint hotel som hette The Cadillac Hotel!

Når eg våkna neste dag fekk eg endelig et inntrykk over kor eg var. Må bare sei igjen det var akkurat som på film. Einaste som mangla var alle damene som sprang rundt i bikini. Ellers var det enormt mange forskjellige karakterar å sjå!! Ein mann på rollerblade som spelte Jimi Hendrix sangar på elektrisk gitar, muskelbuntar hinsidig mine fantasiar og en gaug med uteliggerar!

Litt seinare var det duka for City-tour med ei Engelsk dama som eg traff på hotellet. Me blei tatt rundt over alt rett og slett med en historie om ka den eller den filmen eller filmstjerna hadde med plassen å gjør. Det var på denna turen at det blei konstatert ein gong for alle!! Alt er massivt i USA. Bilane var på størrelse med traktoren til naboen og det var en vanlig personbil (en viss bilenusiast hadde kost deg der), pizzastykkene var lika store som en Grandiosa (skjønne koffer alle er svære der borte). Når en då tok turen te Bel-Air og Beverly Hills kunne en ikkje la ver å le!! For nåken så sinnsjuke hus som dei har der er heilt vilt! Ta den største fjosen på Bjoa med silo og det heila så har du et vanlig hus! Det som var litt bemerkelsesverdig var at sjøl om dei hadde et så stort hus, hadde nåken jaggu et lika stort et et par hus bortenfor Brad Pitt og Jennifer Aniston for å nevna nåken!!! Aaron spelling sitt hus var jo då det størsta (produserte Beverly Hills 90210 osv). Ein tredje del av huset hans var til kjerringo sine kler. Kan fortella mange røvarhistoriar om dessa folko, men dåke får heller sjekka det på nettet!!

Må vel sei at LA var egentlig ingen plass å reisa til med planar om å ver der flere veker! En kan dekka det mesta i løpet av tre fira dagar! Men Venice Beach må opplevas om en er der! Et fantastisk folkeliv!! Så var det slutt på det USA eventyret men eg hadde heldigvis nåke veldig spennandes foran meg!!!! FIJI!!

Håpe at detta kunne gi en liten inspirasjon til å stikka håvet ut i den store verden! Bula bua.

Vennlig hilsen
Oddbjørn

Andre del av brevet, frå Fiji, kjem om ikkje lenge. Så følg med!

Tips ein venn!
Send eit tips til andre om denne artikkelen ved å fylle ut felta under og trykke på 'Send'
Mottakars navn
Mottakars e-post
Ditt navn
Din e-post
 
Klikk her for utskriftsvennleg versjon


Søk i artikler:

Dei siste artiklane
• 24.04 - Bygdakafe på Helsehuset
• 24.04 - Bjoa Båtlag - Havnevakter 2019
• 08.04 - Basar på Utbjoa Bedehus
• 18.03 - Invitasjon til førstehjelpskurs på Helsehuset
• 14.03 - BBU avholder årsmøte i kveld
• 12.02 - Bjoa Båtlag - Innkalling til Årsmøte
• 04.02 - Handlebussen Bjoa - Vikebygd
• 29.01 - Velkommen til Kløvertreff på Helsehuset
• 29.01 - Årsmøte i Fotballgruppa
• 26.11 - Sogelaget inviterer til grøtfest på Bjoa